Top agent

PORTAL O TRŽIŠTU NEKRETNINA - informiranje, edukacija i promidžba

Zagrebački park Maksimir uvršten je među najljepše gradske parkove u Europi!

Zagreb je ovih dana dobio još jedno veliko priznanje. Naime, turistički portal European best destinations (EBD) uvrstio je zagrebački gradski park Maksimir na listu najboljih gradskih parkova. Portal ističe kako su najvažnija obilježja Maksimira raznolik biljni i životinjski svijet dovoljna za to da se zagrebački park uvrsti u listu najljepših. Poznato je kako se na maksimirskih 316 hektara površine nalaze jezera, potoci, goropadne šume koje su staništa više od stotinu vrsta ptica.

Park je izvorno nastao na rubnim dijelovima Zagreba krajem 18. i u prvoj polovici 19. stoljeća, a danas je u cijelosti okružen gradskim naseljima. Na površini od 316 hektara parka nalaze se jezera, potoci, očuvane stoljetne hrastove šume koje su staništa za više od stotinu vrsta ptica, osobito ptica dupljašica koje su zaštićene, a značajne su i druge vrste ugroženih šumskih životinja, poput vjeverica i šišmiša. U okviru parka je i zoološki vrt.

Maksimir je istodobno i spomenik parkovne arhitekture i zagrebačko zaštićeno kulturno dobro, a osim toga Maksimir slovi i kao oaza mira gdje se mnogi Zagrepčani mogu skriti od gužvi i asfaltske vreve. Maksimir je idealno mjesto za svakoga tko želi imati doticaja s prirodom, svakoga tko voli sjesti na livadu i pročitati knjigu ili se pak šetati šumskim stazama i udisati svjež zrak.