Top agent

PORTAL O TRŽIŠTU NEKRETNINA - informiranje, edukacija i promidžba

Treća konferencija o dobroj ekonomiji održava se 31. ožujka u Zagrebu

U velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u Zagrebu, Ilica 49, od 31. ožujka do 2. travnja održat će se Treća konferencija o dobroj ekonomiji. Učenje o zadrugama i suradnji, društvenom poduzetništvu, plavoj ekonomiji, solidarnoj ekonomiji, lokalnim valutama te poštivanju različitosti i povjerenja u zajednicu samo su neke od tema konferencije.

Pozitivnim pričama koje osnažuju lokalno društvo i primjerima dobre prakse ukazat će se na brojne modele i mogućnosti koje proizlaze iz dobre ekonomije, jer njezina bit je da ne inzistira samo na jednom ispravnom modelu, već da poštiva lokalne specifičnosti i društveni kontekst.Gosti konferencije biti će Gunter Pauli, jedan od najpoznatijih svjetskih inovatora koji je inicirao pokretanje 100 poslovnih poduhvata i projekata koji imaju pravedan i održiv cilj, način rada i djelovanja. Začetnik Plave ekonomije.
Andera Etxeberria, direktor odjela za komunikaciju najveće španjolske svjetske zadruge Mondragona koja se više od deset godina uspijeva prilagoditi nemilosrdnim uvjetima na tržištu
Mark Shepard, član najveće zadruge na svijetu Organic Valley koja okuplja organske proizvođače hrane.
Olivier Bertrand, gradski vijećnik Grenoblea i predsjednik gradske vodovodne tvrtke Eaux de Grenoble koja prateći principe koncepata zajedničkih dobara gradsko područje opskrbljuje vodom
Monica Usai, predstavnica međunarodne podružnice talijanske organizacije Libera Terra Mediterraneo koja na zaplijenjenim imanjima mafijaša pokreće proizvodnju pazeći na odgovornost prema okolišu, zaposlenicima i tržištu.
Christian Hiß, inovator poduzeća Regionalwert AG, jednog od najboljeg europskog primjera uključivanja građana u podršku stvaranja društvenog poduzeća.
Treću konferenciju o dobroj ekonomiji organizira Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) u suradnji s Platformom za dobru ekonomiju. Cijena ulaznice za trodnevnu konferenciju iznosi 90 kuna, dvodnevnu ulaznicu platit ćete 70 kuna dok ćete dnevnu ulaznicu dobiti po cijeni od 50 kuna. Ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava ili na njihovim prodajnim mjestima. Na konferenciji je osiguran prijevod, ručak te kava.

POVEZANI ČLANCI:

Dobra ekonomija i tržište nekretnina