Top agent

PORTAL O TRŽIŠTU NEKRETNINA - informiranje, edukacija i promidžba

Preuredite garažu

Kako i u što preurediti staru nefunkcionalnu garažu? Evo nekoliko ideja i prijedloga!

Mnogi posjeduju garažu koja ne služi za parkiranje automobila već za odlaganje nepotrebnih stvari. Iza zatvorenih garažnih vrata skrivaju se davno zaboravljani i ostavljeni predmeti koji osim skupljanja prašine prema mnogima više nemaju nikakvu svrhu.
No, jeste li razmišljali da pregledate te zaboravljenje predmete, bacite one koji su nepotrebni i nekorisni, obnovite i osvježite one koji još mogu poslužiti, a garažu preuredite u korisnu i zanimljivu dodatnu prostoriju?
Kao što neuredna i prljava garaža prepuna otpada narušava opći dojam vaše nekretnine, tako i preuređena i funkcionalna daje vašoj nekretninu jednu novu dodanu vrijednost.
Ovisno o tome je li garaža sastavni dio kuće ili je izdvojena u dvorištu kao zaseban objekt, mogućnosti prilagodbe prostora i ideja je bezbroj.

Ovdje ćemo navesti samo neke primjere kako i u što preurediti staru nefunkcionalnu garažu koji mogu potaknuti na neke nov ideje i rješenja:
ZIMSKI VRT namješten kao dodatni izrazito ugodni dnevni boravak kojeg krase mnogi atraktivni detalji poput biljaka, slika, fotelje za čitanje s posebnom svjetiljkom.
DODATNA SPAVAĆA SOBA za goste ili soba za vašeg tinejdžera koji želi svoju privatnost.
Kupaonica namještena za pravi mali PRIVATNI WELLNESS kutak sa saunom, velikom jacuzi kadom.
IGRAONICA za djecu gdje će djeca imati potpunu slobodu igranja sa svojim igračkama u većem društvu.
LJETNA KUHINJA u kojoj će mnogi gurmani uživati pripremajući jela za svoje goste.
Za KUĆNO KINO nabavite filmsko platno, ugodne sjedalice, fotelje ili ležaljke i uživajte u omiljenim filmovima.
MALA TERETANA, obložite jedan zid u ogledala, posložite sprave za vježbanje, stavite glazbenu liniju i uživajte u privatnosti dok klešete svoju liniju za ljetne dane.
RADNA SOBA ili pravi mali office – složite napokon svoje brojne knjige koje skrivate ispod kreveta, na tavanu ili u podrumu na prave police, dodajte radni stol, radnu svjetiljku i uredite svoj radni prostor tako da uživate boraveći u njemu
ATELJE – cvjetni, slikarski ili glazbeni studio.

U svakom slučaju ideja i mogućnosti je bezbroj, no prije nego počnete s radovima prvo se raspitajte o dozvolama koje su eventualno potrebne za ovakve pothvate.

Također, napravite kalkulaciju troškova kako biste na vrijeme procijenili isplativost ove investicije.

Razmislite koje radove možete napraviti sami uz malu pomoć prijatelja i obitelji, a za koje su vam potrebni stučnjaci. Ako će to biti dodatni prostor za dulji boravak i korištenje, ne zanemarite važnost dobre izolacije, mogućnosti uvođenja klime i grijanja, struje i vode.

Nakon što ste sve provjerili i zaključili da ćete ipak taj davno zaboravljeni prostor preurediti u svoj omiljeni kutak, ne preostaje vam ništa drugo nego da uživate!

Autor: Top Agent